zpět

Od 8,00 hodin probíhala již třetí brigáda od začátku letošního roku, na přípravu dřeva a jeho odvoz. V červenci bude sloužit jako topivo i jako stavební materiál na letním stanovém táboře u Spáleného mlýna na Berounce. Deset vedoucích, dvě instruktorky a dva tatínkové , pracovali za ostatní rodiče, kteří si čas na zajištění tábora pro své děti nenašli. Za vedení skupiny tuto akci organizoval Václav Lisý.

Další dění probíhalo v městské části Chylice. Tady od 10,00 hodin probíhaly cyklistické závody formou jízdy zručnosti. Organizace probíhala ve spolupráci Pionýr, městská Policie a prodejna kol Babický. Michaela Štancová,ředitelka závodu, zajistil rozhodčí, stanoviště i stupně vítězů. Zúčastnilo se 21 dětí - z toho 4 děti předškolního věku, nejmladší 3letá Anička Petříčková, nejstarší 6.třída.
I.kategorie předškolní : 1. místo Filip Perlinger, 2. Šimon Planeta, 3. Matyáš Balvín
II.kategorie 1.-2. tř. : 1.místo Kateřina Šeflová, 2.Aleš Matoušek, 3. Bára Šilhavá
III: kategorie 3. - 4. tř. : 1.místo Adam Petříček, 2.Ivoš Čermák, 3.Bára Balvínová
IV.kategorie 5.-6. tř. : 1.místo Máša Balvínová, 2. Jan Sobotka, 3. Radek Choulík
Absolutním vítězem se stal Adam Petříček s časem 1.03 min., který získal havní cenu od firmy Kola Babický, batoh. Přestože bylo chladno a foukal vítr, všichni vydrželi na místě a počkali si na vyhlášení výsledků, předání diplomů a odměn.

Ve stejnou sobotu také opět probíhal nácvik na Staročeské máje. Tentokrát je vedla Veronina Mrázková v předsálí domu kultury. Necelé dvě hodiny po poledni nácvik skončil.

Na zprávy ze všech těchto akcí čekala průběžně skupinová vedoucí Vlasta Vasková, která se zúčastnila víkendového výjezdu "Pionýři v Kroměříži". Zde byla součástí týmu, který naplňuje projekt"Klíčení". Jsou to pionýrské programy neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.