zpět

V Hrádku byl „Svátek dýní“s předáním chatky dětem

Při podzimních prázdninách již deset let připravuje Pionýr Hrádek zábavné odpoledne pro všechny děti , rodiče i další zájemce z Hrádku a okolí. V letošním roce se sešlo přes stočtyřicet účastníků. Na seřadišti ve čtvrtek 25.října v 16,00 hodin, byly na náměstí k vidění pěkné masky. Stezka k cíli vedla po lesní cestě, kde čarodějnické bytosti dávaly na sedmi stanovištích dětem úkoly. Před cílem pobíhal maskot ,pionýrská pes Tobík,v lidské velikosti. Zval všechny k ohýnku a na celý odpolední program. Nejprve si všichni při kytaře zazpívali táborové písničky . Mnozí si prohlíželi svítící náramky, které dostali na cestě za splnění úkolů.

Potom se dav přemístil před nově zbudovanou chatu, která nahradila původní, která na jaře vyhořela. Starosta pan Perlík, krátce připomenul, že chatka byla vybudována z pojistky a částečně z peněz města. Zdůraznil, že přípravné práce a vybavení kluboven si hradí Pionýr Hrádek. Poděkoval panu Sýkorovi, jehož firma v relativně krátké době novu chatu pro děti postavila. Upozornil, že k oběma chatám bude nainstalovaný kamerový systém, který je bude chránit. Chatku potom symbolicky, za všechny děti převzal pionýrský pes . Ten pozval přítomné, aby si ji v průběhu odpoledne prohlédli. Vedoucí pionýrské skupiny nastínila další průběh „Svátku dýní“. Ve sklípku, který vypadal jako jeskyně, zářila obrovitá dýně, u které byl připravený sladký poklad. Vyzvednout si ho mohl úplně každý. Ve vedlejší chatě bylo přichystáno pohoštění, pro děti i „dospěláky“. Příjemnou atmosféru doplnilo opět zpívání při kytaře a došlo i na tanečky. Mezi přítomnými zaznívaly pochvalné hlasy na vstřícnost Zastupitelstva města Hrádek i na šikovnost pionýrských vedoucích.
Jakmile se více sešeřilo, začal závěrečný ohňostroj. V lesním prostředí udělal dojem úplně na všechny účastníky, kteří si o něm povídali při cestě domů.

Vasková Vlasta, ved.Pionýra Hrádek

foto č.1 po cestě děti plnily úkoly na 7 stanovištích
foto č.2 Tobík, náš maskot, pionýrský pes, hrál na kytaru ke zpěvu i tanečkům u ohně a v jeho útrobách byl ukrytý Pepíno Machatý
foto č.3 účastníků bylo přes 140 ,dětí rodičů ,hostů i příznivců
foto č.4 starosta p.Perlík, zástupce stavební firmy p.Sýkora, Tobík, ved.pion.skupiny V.Vasková
foto č.5 jeskyně se svítící dýní ukrývala sladký poklad, právě ho střeží Míša,Irena a Karolína
foto č.6 dýni obdivují Behenských
foto č.7 Brejchovi přišli jako královská rodina
foto č.8 závěrečný ohňostroj V.Lisého byl jen za šera, aby nestrašil malé účastníky