zpět

HOP pokořil Prahu

Při jarních prázdninách se v Hrádku děti nenudily.
Členové z pionýrského Hrádeckého oddílu policie/HOP/ se ve středu, 14.3.2012 vydali na pěší výlet do Brdských lesů. Trasa byla přes Skořice, jezírko pod Palcířem, Palcíř – 724m.n.m., dolejší Padrťský rybník, Praha – 862m.n.m., oblast Na rovinách a zpět.
Celkem 18 km pokořili: Honza Vaníček, Markéta Cafourková, Libor Hohne, Sabča Šeflová, Míra Blecha, Nikča Mihalková, Radek Choulík, Vojta Loukota, Sabča Masaryková, Dominik Runt, Ondra Šoustar, Lukáš Mošna, Tomáš Camfourek a Tomáš Karhan.

Celá trasa vedla z kopce do kopce a hned na první zastávce mohli všichni účastníci sledovat stádo 12 laní, jak přebíhá dopadovou plochu pod Palcířem. Po vyšplhání na Palcíř si mohly děti prohlédnout starou vybuchlou munici jako zbytky po armádě. Cestou také potkaly velkou bachyni i s malými selátky. Potom všichni pokračovali směrem k Padrťským rybníkům. Dále stoupali do výše 862 m.n.m. na vrch Praha k meteorologickému radaru.
Poslední kopec před dosažením cíle byl velice náročný a všichni jej zdolali takřka po čtyřech. Ale výsledek stál za to. Čistý vzduch, zápis do vrcholové knihy jako oddíl HOP a zbytky sněhu, někde až 30cm, které sváděly ke koulovačce. Pod radarem si účastníci vychutnali špekáčky u táboráčku a pak pokračovali ke starým německým vysílačkám ze 2. Světové války. Odkud už cesta vedla do cíle výletu. Optimistickým výkřikem ,,Všichni deset!,, a po deseti klikách, oddíl výlet ukončil.. Nikdo v lese nezůstal ani se nikdo nezranil.

Za pionýrský oddíl HOP Honza Vaníček