zpět

Pionýři z Hrádku u Rokycan hodnotili svoji roční práci

V pátek 20.ledna 2012 se sešlo pětatřicet vedoucích a hostů na výročním zasedání Rady pionýrské skupiny Hrádek . V hlavní zprávě zazněla připomínka, že rok 2011 byl vyhlášen jako Rok dobrovolníka. Kdo jiný než pionýrský vedoucí je dobrovolník? Bezplatná dobrovolná práce představuje stovky hodin strávených s dětmi ve svém volnu. Na pionýrské skupině přes rok pracovalo 14 oddílů, dva volnočasové kluby , vedení skupiny a Rada pionýrské skupiny. Celkem bylo registrováno 230 členů.
Činnost se skládala z týdenní schůzek oddílů, z akcí pořádaných pro všechny děti i pro neorganizované, z různých soutěží ,závodů a výletů. Do činnosti se průběžně zapojovala i mládež z města. Například do staročeských májů,které přerostly hranice města. Děti se zapojily do Českého dne proti rakovině s prodejem žlutých kvítků. Vedoucí podpořili bezplatné dárcovství krve pod názvem „Daruj zdravou pionýrskou krev“. V červenci byl ve vlastní stanové základně uspořádám tábor ve dvou bězích pro 185 účastníků. Program byl podmalován krásným přírodním prostředím a řekou Berounkou u Spáleného mlýna pod Sedleckem.
S příchodem nového školního roku činnost pionýrské skupiny pokračovala. Oddíly se sešly u pionýrských chat při zábavném odpoledni . Dále se uskutečnil závod dvojic „Pohádkový les“ nebo stopovaná lesem s hledáním „Dýňového pokladu! Závěr roku patřil tradičně posezení vedoucích u táboráčku. Skupina má své webové stránky a pěknou kroniku. Každý měsíc se objevují v tisku zprávy o dění v tomto občanském sdružení. Uskutečnily se také dvě pionýrské svatby a narodilo se jedno pionýrské miminko.Vedení skupiny celoročně spolupracovalo s Radou města ,Základní a mateřskou školou , místními organizacemi a sponzory ve městě.
Celé Radě pionýrské skupiny a jejímu vedení , patří za poctivou a dobře odvedenou práci dík.

Vasková Vlasta, ved.Pionýra Hrádek

foto č.1 s rodiči přišly i děti Michaelka Kolářová, Eliška a Kájinka Cinertovi
foto č.2 hlavní zprávu přednesla Vlasta Vasková, vedoucí Pinýra Hrádek
foto č.3 dlouholetá pionýrská vedoucí Irena Červenková slavila kulatiny