zpět

Únorové ohlédnutí

Vedení Pionýra Hrádek mělo opět několik zajímavých nabídek pro děti i dospělé.Mimo pravidelné schůzky všech čtrnácti oddílů, které jsou každý týden, se uskutečnily následující akce.

Úterní odpoledne 19.2. byla v tělocvičně masopustní veselice. Osmdesát účastníků v různých maskách, tančilo a soutěžilo o přichystané odměny. Již za tmy se vynášela basa, která symbolizovala zimu. Domů si každý odnášel masopustní dobroty.

Následují pátek 22.2. večer, patřily pionýrské klubovny oddílovým vedoucím z pionýrských skupin Hrádek, Strašice a Horní Bříza. Lektorský sbor z hostící skupiny proškolil 25 zájemců. Při závěrečném testu všichni uspěli.

V sobotu 23.2.se uskutečnil i přes velkou sněhovou nadílku a mráz, půldenní výlet za keškami. Putování krajinou za pomoci dvou GPS bylo doprovázeno šťastným křikem dětí, když nacházely kešky. Bylo jich celkem devět. V cíli byla poslední informace, kde je ukrytý sladký poklad. S pouzdrem plným lízátek se všichni usadili k ohni, popovídali si o uplynulém putování a opekli si špekáčky. Dvacka účastníků se potom s úsměvem vydala k domovu.

Hned sobotu 2.3. proběhl první nácvik na letošní staročeské máje. Ty se budou konat 11.5.13, jako 14.ročník. V předsálí domu kultury se tančilo ale domlouvaly se i organizační věci. Bude tančit šest kruhů, to je 24 dvojic nad patnáct let. Je přihlášeno 6 drábů, jsou zajištěny dvě kapely , kroje i sál na večerní veselici.

Vasková Vlasta,ved.Pionýra Hrádek

foto č.1 část účastníků masopustního vynášení basy,jako symbolu zimy
foto č.2 členka lektorského sboru Irena Červenková školí zdravovědu
foto č.3 vítězná skupinka, která našla sladký poklad pod vedení Gábiny Parláskové a Rosti Cinerta
foto č.4 první nácvik na letošní staročeské máje , v popředí sourozenci Tereza a Petr Tichých