zpět

Pionýrský víkend v Hrádku

Od pátku 18. ledna do neděle 20. ledna byli někteří vedoucí z Pionýrské skupiny Hrádek v jednom kole. Nejprve je v pátek čekalo výroční jednání Rady Pionýra. Čtyřicet účastníků vyslechlo hodnotící zprávu o činnosti za uplynulý rok 2012. Zvolilo vedení skupiny, schválilo rozpočet a delegáty na několik letošních zasedání v Plzni a Praze. Při hodnocení zazněla pochvala za celoroční činnost. Po pracovní části jednání následovalo přátelské posezení při kytarách, které se protáhlo přes půlnoc.

V sobotu odpoledne se v klubovně Domu dětí v Hrádku sešlo přes dvacet pionýrských veteránů z našeho okresu. Tato setkání jsou plná emocí a příjemného povídání. Všichni se informují o svém osobním životě, ale mají zároveň zájem o pionýrskou činnost. Účastníci se domluvili, že v červenci navštíví letní tábor u Spáleného mlýna. Ten organizuje hostitelská Pionýrská skupina ve dvou bězích, zhruba pro 180 účastníků.

V neděli odpoledne byl pro padesát účastníků připravený výlet autobusem do nedalekých Hůrek. Sem nás pozvali naši kamarádi z odloučeného oddílu Ha-sičáci. Informovali nás o divadelním představení Čertovy zlaté vlasy, které nastudoval místní ochotnický spolek. Divadlo se vydařilo. Všichni se zasmáli a bezvadně pobavili. Při zpáteční cestě nám nevadil ani mráz ani padající sníh.

Vasková Vlasta,ved.Pionýra Hrádek

foto č.1 hodnotící zprávu čte V.Vasková a poslouchají členové vedení skupiny I.Červenková, V.Lisý a M.Mrázková.
foto č.2 záběr na pohodové posezení po pracovní části při kytarách J.Bergla a A.Sobotky v popředí P.Tichý
foto č.3 hromadný záběr na účastníky setkání pionýrských veteránů
foto č.4 v Hůrkách se s divadelníky vyfotilo několik hrádeckých pionýrů
foto č.5 divadlo nastudoval a hlavní roli hrál Marcel Štochl, nápovědu zajišťovala Blanka Štochlová